Кримінал

Ніжинець хотів проплачувати поліції роботу грального закладу (Фото)

Під процесуальним керівництвом прокуратури області у кримінальному провадженні слідчим повідомлено про підозру жителю Ніжина, який запропонував працівнику поліції щомісяця надавати 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за не перешкоджання незаконній діяльності, пов’язаній із зайняттям гральним бізнесом.

При передачі частини раніше обумовлених коштів у сумі 5 тисяч гривень  підозрюваного було викрито правоохоронцями.

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, за якою передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

В рамках даного кримінального провадження поліцією було викрито 2 гральні заклади в Прилуках, де в порушення вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» надавалися незаконні послуги у сфері грального бізнесу на комп’ютерах-симуляторах.

В ході санкціонованих обшуків виявлено та вилучено 26 системних блоків комп’ютерів та грошові кошти в сумі понад 10 тисяч гривень. На момент обшуків в приміщеннях знаходилися адміністратори даних закладів та гравці, особи яких встановлені.
По вказаних гральних закладах у грудні минулого року було відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 203-2 Кримінального кодексу України (зайняття гральним бізнесом) — карається штрафом від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Прес-служба прокуратури Чернігіської області і сектору комунікації поліції Чернігівської області

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button