Кримінал

Окупанти викрали старосту села Грем’яч на Чернігівщині: відкрито кримінальне провадження

На Чернігівщині російські окупанти викрали старосту села Грем’яч, що розташоване на українсько-російському кордоні. Поліція розслідує обставини злочину.

Згідно з даними Чернігівської обласної прокуратури, розпочато досудове розслідування за фактом насильницького зникнення людини – ч. 1 ст. 146-1 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Це агонія ворога”. Чи перетворять росіяни Чернігів на другий Маріуполь (Фото)

– 21 березня військовослужбовці збройних сил Російської Федерації незаконно вивезли в бік українсько-російського кордону старосту села Грем’яч Новгород-Сіверської територіальної громади Чернігівської області. Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Новгород-Сіверському районному відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, – повідомили в обласній прокуратурі.

Раніше про викрадення представників місцевого самоврядування повідомляв голова Чернігівської військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

За його інформацією, у селі Андріївка Михайло-Коцюбинської громади росіяни затримали старосту, але 21 березня його відпустили. Також затримали місцеву депутатку, директорку школи.

Жителі села Нова Басань однойменної громади повідомляли про викрадення двох представників місцевого самоврядування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button