Кримінал

Пʼяний чернігівець пропонував хабара патрульним, щоб ті не складали протокол

Учора вдень екіпажі патрульної поліції отримали орієнтування, що вулицями Чернігова рухається автомобіль Volkswagen LT 46, водій якого нетверезий.

Близько 15-ї години один з екіпажів виявив та зупинив транспортний засіб за орієнтуванням. Як з’ясувалося, за кермом перебував 31-річний громадянин. Під час спілкування з водієм інспектори виявили у нього зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Проте громадянин категорично відмовився проходити огляд у встановленому законом порядку.

Про це повідомляють у патрульній поліції Чернігівської області.

Почувши від поліцейських, що вони складатимуть протокол про вчинення адміністративного правопорушення, чоловік став пропонувати патрульним гроші за непритягнення його до відповідальності.

Охоронці порядку одразу попередили водія, що пропозиція неправомірної вигоди поліцейському — злочин, і його можуть притягнути вже до кримінальної відповідальності. Чоловік на попередження не реагував і продовжував наполягати.

Патрульні поліцейські викликали на місце слідчо-оперативну групу. На кермувальника склали адмінпротокол за ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП. Далі він продовжив спілкуватися вже зі слідчим.

Як ми писали раніше, протягом вихідних патрульні виявили шістьох водіїв, які з ознаками сп’яніння керували транспортними засобами.

Ще статті по темі

Back to top button