Кримінал

П’ятеро обинувачених у вчиненні розбою у Сновську постануть перед судом

За процесуального керівництва прокурорів Сновського відділу Менської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування резонансного кримінального провадження за фактом вчинення розбійного нападу на господарів будинку у місті Сновськ, що стався уночі 24 липня 2020 року.

Нагадаємо, четверо осіб, двоє з них – громадяни Молдови, в балаклавах проникли до будинку подружжя з метою заволодіння їх майном. Зловмисники завдали  чоловіку та жінці тілесні ушкодження,  у тому числі ножем, після чого зв’язали їх та закрили у погребі будинку. Із собою обвинувачені прихопили близько 3 тисяч доларів США,    25 000 гривень, документи, вироби із золота, та одразу зникли у невідомому напрямку.

Проте вже через годину безпосередніх виконавців злочину (четверо осіб) затримано в порядку ст. 208 КПК України. Також правоохоронцями затримано організатора цього нападу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 23-річний шахрай із Сум обкрадав жителів Чернігова

За результатами досудового розслідування прокурорами Сновщини 06.01.2021 обвинувальний акт направлено до суду. Дії учасників злочину кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 КК України.

Сьогодні, 18 січня 2021 року, відбулося підготовче судове засідання, у якому прийнято рішення про призначення справи до судового розгляду.

Також 4 обвинуваченим продовжено строк тримання під вартою, ще одному – цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Менської місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button