Кримінал

Переселенця, який розміщував неправдиві оголошення, засудили на вісім років

Чернігівська окружна прокуратура довела вину 26-річного переселенця з Луганщини у вчиненні низки шахрайств, крадіжок і незаконного збуту наркотичних засобів, вчинених в умовах воєнного стану.

Так, з травня 2022 року обвинувачений неодноразово розміщав неправдиві оголошення про продаж транспортного засобу Mitsubishі L-200 для потреб ЗСУ. Зловмисник, обіцяючи доставити авто до покупця, отримував грошові кошти на пальне, після чого зв’язок із ним втрачався. Таким чином він незаконно отримав 27 тис. грн. Про це повідомляють у Чернігівській окружній прокуратурі.

Під приводом надання допомоги сиротам із працевлаштування злочинець заволодів грошовими коштами довірливого чоловіка в сумі 14,5 тис. грн.

Також засуджений здійснив низку шахрайських дій під приводом ремонту та продажу комп’ютерної та побутової техніки, а також вчинив крадіжку приватного майна громадян.

Крім того, з метою отримання додаткового незаконного прибутку засуджений намагався організувати схему торгівлі наркотичними засобами, однак був викритий правоохоронцями.

За результатами судового розгляду та оцінки наданих прокурором доказів Новозаводський районний суд м. Чернігова визнав правопорушника винним і призначив реальну міру покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років 4 місяці з конфіскацією майна.   

Ще статті по темі

Back to top button