Кримінал

Підприємець залишив «Качанівку» без меблів, а гроші забрав собі

За процесуального керівництва Прилуцької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного привласнення бюджетних коштів, виділених на потреби Національного історико-культурного заповідника «Качанівка».

У ході досудового розслідування кримінального правопорушення встановлено, що фізичною особою-підприємцем з метою заволодіння коштами Державного бюджету, до НІКЗ «Качанівка» подано недостовірну інформацію про поставку до гуртожитку заповідника меблів, хоча в дійсності дані дії у встановлені договором строки здійснені не були.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Качанівці знову знімали серіал (Фото)

На підставі поданих документів, винній особі було перераховано бюджетні кошти у сумі 106 тис. грн., які остання використала на власні потреби.

Вироком Ічнянського районного суду від 21 серпня 2020 року вказану вище фізичну особу-підприємця визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України та призначено покарання у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Шкода, завдана кримінальним правопорушенням у розмірі 106 тис. грн., відшкодована.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Прилуцької місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button