Кримінал

«Погоня у тролейбусі»: водій, кондуктор і чернігівці зловили грабіжника

Водій, кондуктор і небайдужі пасажири допомогли затримати грабіжника, який в салоні тролейбуса відібрав у пасажирки мобільний телефон.

19 грудня до чергової частини Чернігівського відділу поліції надійшов виклик, що на зупинці громадського транспорту по проспекту Миру чернігівцями затримано невідомого чоловіка, який відібрав мобільний телефон у пасажирки тролейбуса.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

На місце події негайно виїхали патрульні поліцейські. В ході подальшої перевірки оперативники встановили, що одна з пасажирок виявила, що невідомий зловмисник під час зупинки витягнув у неї з кишені мобільний телефон. Коли жінка почала кликати на допомогу, зловмисник швидко вибіг з тролейбуса.

На допомогу потерпілий прийшли водій, кондуктор та пасажири. Водій кинувся наздоганяти злодія. Побачивши переслідувачів, грабіжник швидко кинув мобільний телефон у віконце кіоску на зупинці громадського транспорту. Чоловіка наздогнали, затримали та передали патрульним поліцейським, які за лічені хвилини прибули на виклик.

Грабіжника було доставлено до поліцейського відділу. В подальшому оперативники встановили, що затриманим виявився 40-річний раніше неодноразово судимий за крадіжки та пограбування чернігівець, який лише кілька тижнів тому звільнився з місць позбавлення волі.

Мобільний телефон вилучений з кіоску та переданий потерпілій під розписку.

За фактом пограбування відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж) – карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Триває досудове розслідування, встановлюється причетність затриманого до інших злочинів. Відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу підозрюваний поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Ще статті по темі

Back to top button