Кримінал

Поліцейські Чернігівщини повідомили про підозру членам злочинного угруповання за оборудку з землею на 1,4 млн. грн.

Слідчі поліції Чернігівської області вручили повідомлення про підозру трьом членам злочинного угруповання, які у змові з десятками людей в шахрайський спосіб переоформили з державної у приватну власність 140 га землі.

Правоохоронці встановили, що кожен з членів угруповання мав свою роль: одна людина взяла на себе організацію діяльності офісів, друга займалася пошуком зацікавлених в земельній оборудці осіб, третя — вела перемовини з нотаріусом.

Всі три особи – мешканці Черкаської області, віком від 26 до 36 років. Фігуранти організували у місті Чернігові два офіси, де з березня по квітень 2020 року за грошову винагороду зібрали у 72 місцевих мешканців документи (копії паспортів, ідентифікаційних кодів, заяви) для начебто оформлення у власність цих людей земельних ділянок. За право користуватися цими документами кожна особа отримала по 1 000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зафіксовано перші порушення сезону полювання на пернатих

Згодом ці документи отримав приватний нотаріус. Він оформив довіреність на право розпорядженням всіма цими земельними ділянками загальною площею 140 га на одну людину.

Ця особа виконала роль прокладки — уклала від імені кожного власника землі договір купівлі-продажу з юридичною особою, яка представляла інтереси організованого злочинного угруповання. У результаті цієї земельної оборудки державі було завдано збитків на 1 400 000 гривень.

Співробітники Головного управління Національної поліції в Чернігівській області та Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури провели обшуки у квартирах фігурантів (Черкаська область).

Там правоохоронці вилучили мобільні телефони, флеш-накопичувачі та чорнові записи, у яких містяться відомості про причетність цих осіб до земельної оборудки.

Слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України членам злочинного угрупування, які у змові з третіми особами шахрайським шляхом заволоділи землею державного значення. Суд може позбавити їх волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button