Кримінал

Поліцейські викрили чернігівця, який підозрюється у зберіганні і вирощуванні наркозілля (Фото)

Слідчі Чернігівського районного управління поліції спільно зі співробітниками територіального управління боротьби з наркозлочинністю виявили зловмисника, який обладнав удома підпільну нарколабораторію та займався вирощуванням елітних конопель.

В ході відпрацювання поліцейські виявили в оселі 27-річного чернігівця подрібнену речовину рослинного походження, схожу на марихуану (вагою 900 грамів), сухі стебла конопель, рослини конопель елітних сортів, які вирощувались у горщиках та насіння елітних сортів конопель. Крім того, в квартирі знаходилося спеціальне обладнання для вирощування наркозілля – лампа, зволожувач повітря, прилади для вимірювання температури і вологості, добрива для конопель тощо. А також – засоби фасування наркотиків, ваги, зіп-пакети з залишками порошкоподібної речовини.

Вилучене поліція направила на проведення експертних досліджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу на Чернігівщині патрульні затримали 8 п’яних водіїв

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 309 Кримінального кодексу України. Вона визначає відповідальність за незаконне виробництво, зберігання та інші дії з наркотичними засобами без мети їх збуту. Її максимальна санкція — до трьох років позбавлення волі. Після отримання висновків експертиз планується повідомлення зловмиснику про підозру за ознаками злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України — статтею 307 (збут наркотичних засобів) та статтею 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів).

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button