Кримінал

Поліція Чернігівщини ліквідувала міжрегіональну злочинну групу наркодилерів (Фото)

Слідчі слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками СБУ в Чернігівській області затримали шістьох підозрюваних у наркоторгівлі та припинили діяльність розгалуженого каналу збуту психотропних речовин з мільйонними прибутками. В ході спецоперації у Чернігівській, Запорізькій, Хмельницькій та Львівській областях правоохоронці провели низку обшуків та вилучили готові партії наркотиків і так званих «закладок». 

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Затриманню передувала кропітка робота та документування злочинної діяльності групи наркоділків.

Слідство встановило, що наркобізнес організував 35-річний мешканець м. Камянець-Подільський. Він створив у телеграм-каналі магазин з продажу амфетаміну та солей Альфа-PVP. Коли справи пішли краще, зловмисник залучив до роботи ще п’ятьох спільників з різних областей України. Наркодилери за допомогою месенджерів отримували замовлення та доставляли «товар» покупцям через сервіси поштових відправлень.

Члени міжрегіонального угруповання займалися збутом психотропів у великих масштабах по всій країні. Щомісяця у результаті незаконних оборудок з продажу заборонених речовин фігуранти заробляли понад 2 мільйони гривень. Послуги з продажу психотропів спільники рекламували через інші телеграм-канали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хмільні вихідні: патрульні виявили 17 нетверезих водіїв

Правоохоронці за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» провели затримання та санкціоновані обшуки у помешканнях всіх зловмисників. В ході обшуків правоохоронці виявили та вилучили готову партію порошкоподібної речовини у зіп-пакетах, що схожа на амфетамін, пакетики з кристалоподібною речовиною білого кольору, що схожа на солі Альфа-PVP, а також пакети з речовиною рослинного походження, що схожа на канабіс. Вилучені речовини вже були розфасовані і готові до поширення шляхом «закладок». Їх направили на проведення експертних досліджень.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури задокументували 19 фактів збуту психотропних речовин – амфетаміну та солей Альфа-PVP – та повідомили шістьом зловмисникам про підозри за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене попередньою змовою групою осіб).

Поліція затримала всіх учасників злочинного угруповання. За вчинене їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Тривають заходи із викриття інших осіб, причетних до наркозлочинів.

9 серпня суд помістив шістьох затриманих під варту.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button