Кримінал

Поліція Чернігівщини розкрила зухвалий розбійний напад на бабусю (Фото)

Зловмисники напали на самотню пенсіонерку, щойно вона відзначила свій 84-й день народження. Здобиччю розбійників стали 10 тисяч гривень заощаджень старенької. Кримінальна поліція затримала «гастролерів».

9 травня до Коропського відділення поліції повідомили про розбійний напад на місцеву жительку. Уночі двоє чоловіків у масках вдерлися через вікно до будинку старенької, зв’язали її та жорстоко били, вимагаючи, аби господиня віддала гроші.

Не витримавши тортур, пенсіонерка вказала на схованку із заощадженнями. Добившись свого, непрохані гості винесли з хати 10 тисяч гривень і мобільний телефон господині, щоб вона не викликала поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція затримала нападників на фермера, які його катували

Медики діагностували в бабусі травми голови та численні гематоми обличчя, рук і спини. Пропозицію медиків госпіталізуватися пенсіонерка відхилила, сказавши, що вдома й стіни лікують.

Слідчо-оперативна група Коропського відділення поліції опитала потерпілу, зібрала всю наявну інформацію та речові докази та розпочала пошуки нападників. На допомогу місцевим оперативникам прибули колеги з управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в Чернігівській області.

Проаналізувавши факти, оперативники дійшли висновку, що цей злочин – справа рук «гастролерів». Кримінальна поліція залучила до розкриття злочину сучасні технічні засоби, в тому числі, й можливості системи відеоспостереження «Мережа безпеки». Так вдалося вирахувати автомобіль, яким пересувалися зловмисники.

Під час спецоперації поліція вийшла на слід розбійників і за силової підтримки бійців «КОРД» затримала двох раніше судимих мешканців Сумської області, які зізналися у скоєному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Черніговом скоєно розбійний напад на заправку: зловмисник стріляв з рушниці

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці виявили та вилучили речові докази — ордени та медалі потерпілої, її мобільний телефон. Поліція також арештувала автомобіль, на якому зловмисники пересувалися до та після вчинення злочину.

Наразі одному з розбійників повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання про повідомлення про підозру його подільнику та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло). Карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Підозрювані перевіряються на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Чернігівської та сусідніх областей.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button