Кримінал

Поліція Чернігівщини застерігає громадян від шахраїв, які по телефону випитують реквізити банківських карток

Поліцейські закликають мешканців Чернігівської області задавати уточнюючі питання особам, які дзвонять до та запевняють про підозрілі операції з вашими банківськими рахунками.

На Чернігівщині поширився сучасний вид обману людей – так звані «банківські» шахрайства. Тож чернігівська поліція закликає громадян не повідомляти незнайомцям секретні дані з банківських карток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині активізувалися телефонні шахраї, які представляються податківцями

Днями до поліції звернулася 41-річна мешканка Прилуччини, яка постраждала від шахрайських дій. Жінці зателефонував невідомий, який представився співробітником служби безпеки банку.

Незнайомець запевнив, що з картки потерпілої хтось намагається зняти кошти. Після цього шахрай став випитував її реквізити картки (номер, пін-код, цифри на звороті). Жінка слухняно надала невідомому всю інформацію, після чого виявила, що з її рахунку зникли 19 тисяч гривень.

Того ж дня з аналогічним повідомленням до поліції звернулася 34-річна чернігівка. Невідомі у телефонному режимі дізнались у неї реквізити картки та особисту інформацію. Внаслідок цього шахраям вдалося заволодіти понад 14 тисячами гривень потерпілої.

За обома фактами поліція відкрила провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button