Кримінал

Поліція Чернігівській області застерігає громадян від шахрайських схем, поширених в регіоні

На Чернігівщині поліцейські розповсюджують серед населення інформаційні листівки, щоб убезпечити громадян від найпоширеніших видів шахрайства. Кожна така листівка містить опис найбільш «популярних» шахрайських прийомів, рекомендації поліції, як діяти в тій чи іншій ситуації.

1. Вашу банківську картку заблоковано.

Шахрай видає себе за співробітника банку і під різними приводами намагається дізнатися реквізити картки (номер, пароль, код). Ця інформація дасть йому можливість вкрасти ваші гроші з банківської картки. Тримайте цифри в таємниці від сторонніх очей.

2. Передплата товару чи послуги.

Не варто робити передоплату за товар чи послугу наперед, якщо плануєте придбати товар у неперевіреного продавця. В протилежному випадку, після отримання грошей, шахрай перестане виходити на зв’язок із вами.

3. Оформлення «грошової допомоги».

Не довіряйте повідомленням в соцмережах та телеграм-каналах, які закликають перейти за невідомим посиланням та ввести секретні дані банківської картки нібито для оформлення «грошової допомоги».

4. Ваш родич скоїв ДТП чи потрапив у поліцію.

Якщо незнайомець представляється поліцейським або лікарем та в телефонному режимі запевняє, що ваш родич потрапив у ДТП і терміново потребує грошей, – зупиніться. Насамперед вам необхідно перевірити правдивість інформації. Подзвоніть безпосередньо до вказаного родича або на лінію 102!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button