Кримінал

Поліція повідомила підприємцю про підозру у підробленні документів та привласненні держмайна

У 2020 році структурний підрозділ облдержадміністрації уклав з фізичною особою-підприємцем договори підряду на ремонти доріг у містах Сновськ та Семенівка Чернігівської області загальною вартістю  майже 1,5 мільйони. Збудувавши неякісні дороги, підприємець привласнив майже третину цих грошей.

Корупційну схему з привласнення державних коштів викрили співробітники слідчого управління ГУНП разом з колегами з Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що обидва відрізки доріг підприємець зробив від пунктів А до пунктів Б, а от на матеріалах зекономив (не уклав вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Козелецькою окружною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактами привласнення бюджетних коштів при будівництві амбулаторії

Згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, на дорозі в Сновську підприємець «зекономив» матеріалів майже на 75 000 гривень, а у Семенівці — на 330 000 гривень. Після чого виконавець робіт надав посадовцю завідомо неправдивий документ про якість виконання робіт, а той його прийняв.

16 червня 2021 року посадовцю облдержадміністрації поліція повідомила про підозру у вчиненні службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки інтересам держави (стаття 367 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Приватному підприємцю поліція повідомила про підозру у привласненні державного майна шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах (стаття 191 Кримінального кодексу України). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Разом із тим слідчі повідомили підприємцю про підозру у вчиненні службового підроблення (стаття 366 Кримінального кодексу України). Такі дії караються штрафом, обмеженням волі на строк до трьох років з можливістю позбавлення права обіймати певні посади.

Досудові розслідування тривають.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button