Кримінал

Хто покриває вбивць лосів: баталії довкола ніжинських браконьєрів

Ніжинські поліцейські закрили справу стосовно браконьєрів, що розстріляли родину лосів. Мовляв, відсутній склад злочину. Хоч у будинках підозрюваних проведені кілька обшуків. Навіть вилучена зброя та набої того ж калібру, які ймовірно були знайдені на місці злочину. Аргументація — недостатня сума збитків (треба 200 000 гривень). А збитки оцінили в 60 000 гривень.

Також правоохоронці вилучили наркотики, та автомобіль із пошкодженими номерними знаками. Та чомусь цих доказів поліцейським виявилося замало. А відтак Ніжинська прокуратура взялася вивчати законність закриття кримінальної справи і з’ясувала, що дослідили не все.

При прийнятті процесуального рішення слідчий не дочекався результатів призначених експертиз, передусім щодо істотності заподіяної незаконним полюванням шкоди навколишньому природному середовищу, визначення та встановленню зброї, з якої було здійснено постріли.

У поліції запевняють, що ніхто справи «заминати» не збираються. Мовляв, ГУНП в області направило до прокуратури проект підозри на погодження. Але прокуратура відмовила і дала вказівку опитати усіх власників подібної зброї району (приблизно 600 осіб).

Завтра у Чернігові під стінами обласної прокуратури відбудеться «брифінг» стосовно цієї скандальної теми і ЧЕline спробує розібратися в цій заплутаній історії.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button