Кримінал

Помер пішохід, якого збив депутат: останнього затримано

Депутат міськради, який перебував за кермом легковика, збив на пішохідному переході жителя обласного центру. Пішохід був госпіталізований до лікарні з численними тілесними ушкодженнями, де згодом помер. Про це повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Як ми повідомляли, ввечері 10 вересня до поліції надійшло повідомлення про автопригоду на вул. Толстого.

Водій, яким виявився депутат Чернігівської міської ради від партії «Демократичний альянс» Ярослав Ковтун, керуючи легковиком, скоїв наїзд на пішохода, який переходив проїжджу частину в межах нерегульованого пішохідного переходу. Водій, за висновками лікарів, був тверезий.

Унаслідок автопригоди пішохід отримав тілесні ушкодження різного ступеня важкості та госпіталізований до лікувального закладу, де згодом помер.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони заподіяли тяжке тілесне ушкодження) — караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Винуватець дорожньо-транспортної пригоди затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Як ми повідомляли, депутат міськради скоїв ДТП.

Ще статті по темі

Back to top button