Кримінал

Повідомлено про підозру директору КП «Паркування та ринок» Чернігівської міської ради

Зловживання зі збитками понад 2,5 млн грн – повідомлено про підозру директору комунального підприємства Чернігівської міської ради.
Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з комунальних підприємств Чернігівської міської ради у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, керівник, використовуючи своє службове становище, діючи в інтересах юридичної особи та підприємця, уклав із ними договори на будівництво адміністративно-господарської будівлі, автостоянки та мийки самообслуговування на земельних ділянках, які перебували в постійному користуванні комунального підприємства. Після прийняття в експлуатацію право власності на новозбудовані обʼєкти нерухомого майна реєструвалися за забудовниками.
У подальшому рішеннями сесій Чернігівської міської ради припинялося право постійного користування комунальним підприємством земельними ділянками й укладалися договори про передачу їх в оренду.

Унаслідок таких злочинних дій інтересам Чернігівської міської територіальної громади завдано суттєвої шкоди в розмірі понад 2,5 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Чернігівського районного управління поліції ГУНП України в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

У пресслужбі Чернігівської міськради повідомили, що Чернігівське районне управління поліції повідомило про підозру директору КП «Паркування та ринок» Чернігівської міської ради.
«Чернігівська міська рада готова сприяти слідству. Сподіваємося на його об‘єктивність та неупередженість», – йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button