Кримінал

Прилуцькі поліцейські оперативно розкрили крадіжку з дачного будинку у Ічнянській громаді

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановили особу зловмисника, який викрав з будинку електроприлади, велосипед та інше майно. Частину викрадених речей поліцейські вилучили.

Інформація про крадіжку надійшла до Прилуцького районного відділу поліції 13 липня близько опівдня. Заявниця повідомила правоохоронцям, що проникнення невідомих до її дачного будинку трапилося протягом тижня. Зловмисники зламали навісний замок на дверях та викрали з приміщення різноманітні електроприлади, велосипед та речі домашнього вжитку.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Прилуцького райвідділу поліції та оперативники кримінальної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хмільні вихідні: на Чернігівщині патрульні затримали 28 п’яних водіїв

Під час огляду місця події правоохоронці зібрали низку речових доказів, опитали мешканців сусідніх будинків, встановили ймовірних свідків та очевидців події.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розпочав кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану).

У результаті проведення комплексу слідчих дій та оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до скоєння крадіжки причетний 37-річний мешканець Ічнянської громади. Він зізнався правоохоронцям у скоєнні злочину. Частину викраденого майна в нього вилучено.

Поліція затримала чоловіка у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістила до ізолятору тимчасового тримання.

За вчинення крадіжки в умовах воєнного стану затриманому загрожує посилена відповідальність — від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button