Кримінал

Прилуцькі поліцейські сядуть на 5 років за хабар

Двох старших сержантів Прилуцького відділу поліції в Чернігівській області засудили до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна за вимагання хабара, повідомляє 368.media з посиланням на вирок Ічнянського районного суду Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельна карма: на хабарі затримали депутата Чернігівської міськради Бакшуна і його соратника

У грудні 2016 року поліцейські зупинили водія і зажадали передати їм 8 тис. гривень, інакше заберуть посвідчення водія за водіння в нетверезому вигляді. Надалі поліцейські склали протокол тільки про відсутність посвідчення і забрали техпаспорт і страховий поліс на автомобіль. Наступного дня чоловік передав 8 тис. гривень в салоні автомобіля під контролем правоохоронних органів. Поліцейські ймовірно помітили, що за ними спостерігають і стали тікати, включаючи на перехрестях спеціальні звукові сигнали. По дорозі вони висадили чоловіка і викинули гроші у вікно.

У суді поліцейські провину не визнавали, говорили, що водій хотів їх підставити, так як був неодноразово судимий і перебував із ними у неприязних стосунках. Також обвинувачені підкреслювали, що в салоні їх службової машини грошей не знайшли.

Суд визнав співробітників поліції винними за ч.3 ст.368 КК і засудив до 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах на строк 2 роки, з конфіскацією всього належного їм на праві власності майна. Крім того, суд позбавив поліцейських звання старшого сержанта.

Ще статті по темі

Back to top button