Кримінал

Прилуцький «кавалер» замінував поліцію для дівчат

Прилуцьким правоохоронцям зателефонував чоловік і повідомив, що відділ поліції заміновано – і він от-от злетить у повітря разом з особовим складом і відвідувачами. І хоча голос у слухавці свідчив, що його власник перебуває в нетверезому стані, поліцейські поставилися до інформації з усією серйозністю та відповідальністю.

У спілкуванні з оператором телефонний хуліган навмисно чи випадково назвав своє ім’я і прізвище. Дільничні офіцери Прилуцького відділу поліції ГУНП у Чернігівській області розпочали пошуки телефонного терориста. Група реагування патрульної поліції перевірила місця, де зловмисник зазвичай буває, а слідчо-оперативна група вирушила додому до власниці телефону. Згодом виявилося, що правопорушники перебувають поблизу однієї з лікарень міста.

Коли поліція привела 30-річного підозрюваного до лікаря-нарколога, в крові телефонного терориста було виявлено 2,7 проміле алкоголю. Молодик виявився безробітним інвалідом, який раніше проблем із законом не мав.

Слідчому ж розповів, що розпивав алкоголь у компанії приятельок, після чого його потягло на «подвиги». Найяскравішою ідеєю, що зародилася в голові, став дзвінок на лінію «102». Чолов’яга подзвонив із мобільного телефону подруги та почав лякати поліцейських удаваним мінуванням. Увійшовши в роль, зловмисник навіть повністю назвався, хоча зазвичай «мінувальники» бажають залишитися інкогніто.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button