Кримінал

Привласнив майже 800 тисяч гривень з бюджету на ремонті доріг: у Прилуках поліцейські скерували провадження до суду

Слідчі Прилуцького райвідділу поліції завершили досудове розслідування за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт доріг у одній з громад Прилуцького району. Фігурант – місцевий підприємець – вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт. Матеріали провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що на початку червня 2023 року замовник послуг уклав з фірмою-підрядником ряд договорів. Документи передбачали виконання капітального ремонту асфальтного покриття автомобільної дороги та прибудинкових територій однієї із центральних вулиць населеного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прилуччині поліцейські скерували до суду провадження щодо вбивства чоловіка, який вважався безвісти зниклим

Проте фігурант розробив злочинну схему щодо привласнення бюджетних коштів. Виконуючи кожен з етапів замовлення, зловмисник щоразу при складанні офіційних документів завищував як обсяги виконаних робіт, так і вартість використаних матеріалів.

Загалом збитки державі внаслідок протизаконних дій підрядника перевищили 800 тисяч гривень.

На підставі зібраних доказів слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 4 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах) та частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, — позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом передано прокуророві для скерування до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button