Кримінал

Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом умисного неподання декларації

Прилуцька місцева прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації), яке, відповідно до ст. 45 КК України, є корупційним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які види статків мають декларувати мешканці Чернігівщини

У ході вивчення дотримання вимог антикорупційного законодавства Прилуцькою місцевою прокуратурою встановлено, що головним бухгалтером комунального підприємства однієї з сільських рад Варвинського району умисно не подано шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік.

Кримінальне провадження для здійснення досудового розслідування скеровано до поліції.

У разі доведення вини особі загрожує штраф у розмірі від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2-х років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button