Кримінал

Пропонував 100 доларів і 700 гривень відкупу: на Чернігівщині зупинили порушника ПДР

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції викрили 40-річного мотоцикліста, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння та пропонував поліцейським «відкупитися» від відповідальності за 100 доларів США і 700 гривень.

Про це повідомляє поліція Прилуцького району.

Уночі 8 вересня під час патрулювання Ладанської громади інспектори групи реагування патрульної поліції Прилук зупинили мотоцикл, водій якого порушив правила комендантської години та перебував за кермом без мотошолома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкоголь у крові у 14 разів перевищував норму: на Чернігівщині зупинили дуже п’яного керманича

Під час спілкування з водієм патрульні помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Поліцейські запропонували мотоциклісту пройти освідування на стан спʼяніння, від чого чоловік категорично відмовився. Під час складання адмінматеріалів, щоб уникнути відповідальності, правопорушник неодноразово пропонував правоохоронцям гроші. Подія фіксувалась на бодікамеру.

Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Чоловіка відсторонили від керування мотоциклом та склали адміністративні матеріали за трьома статтями КУпАП: керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння (ч. 1 ст. 130); керування транспортним засобом особою, яка не має при собі водійського посвідчення (ч. 1 ст. 126); порушення правил користування мотошоломами (ч.5 ст. 121).

Крім цього, слідчий поліції розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Її максимальна санкція – до 4 років позбавлення волі.

За свої дії правопорушник понесе адміністративну та кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button