Кримінал

Рік пробаційного нагляду присудив суд рибалці з Чернігівщини за незаконний вилов цінних видів риби

За незаконний вилов риби в межах Мезинського національного природного парку засуджено 48-річного жителя Понорницької громади. 

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

Судом встановлено, що у квітні 2024 року чоловік, перебуваючи на березі річки Десна, що в межах Мезинського національного природного парку, в період нерестової заборони без належних документів і дозволу на вилов водних біоресурсів за допомогою двох сіток здійснив незаконний вилов цінних видів риби, чим завдав істотної екологічної шкоди навколишньому природному середовищу на суму понад 68 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ручні гранати, пістолет і набої: на Чернігівщині в місцевого жителя вилучили незаконну зброю

За вчинене вироком суду чоловіка засуджено за частиною 1 статті 249 КК України до 1 року пробаційного нагляду з покладенням відповідних обов’язків.

Пред’явлений у межах кримінального провадження прокурором цивільний позов в інтересах держави в особі Понорницької селищної ради на суму понад 68 тисяч гривень задоволено в повному обсязі.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button