Кримінал

російського військового судитимуть за злочини на Чернігівщині

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури встановлено та повідомлено про підозру російському військовослужбовцю за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 16 березня 2022 року підозрюваний спільно з іншими військовими зс рф, перебуваючи в окупованому с. Вишневе Чернігівського району, заволодів тракторним причепом, погрожуючи власнику майна вогнепальною зброєю та фізичною розправою. 

Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

Потерпілому незаконними діями військового країни-агресора спричинено шкоду на суму понад 43 тис. грн.

У подальшому військовослужбовець, використовуючи викрадений причеп і військовий вантажний автомобіль, погрожуючи зброєю, відкрито заволодів мінеральними добривами на суму понад 645 тис. грн, які належали місцевому мешканцю і знаходилися на території ферми.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими Чернігівського районного управління поліції ГУНП у Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ще статті по темі

Back to top button