Кримінал

Шахраї озброїлися слухавкою та надурили сіверян

Учора під вплив шахраїв потрапили троє чернігівців: чоловік самотужки продиктував псевдобанкіру секретні дані з банківської картки, а жінки повірили телефонному незнайомцю, який запевняв, що їхні родичі потребують грошей на невідкладну операцію.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Учора надвечір 56-річному чоловікові зателефонував невідомий і назвався працівником банку, де чоловік обслуговується. Запропонував клієнту збільшити кредитний ліміт, але натомість попросив продиктувати секретні цифри з банківської картки. Отримавши необхідну інформацію, шахраї вмить зняли з картки заявника понад 8 тисяч гривень і зникли.

Поліція нагадує! Якщо Вам зателефонував невідомий і просить продиктувати дані картки — це шахраї! Справжні працівники банку володіють усією необхідною інформацією про клієнтів.

А вже о другій ночі 79-річній жінці подзвонив невідомий, який повідомив, що з її зятем начебто сталася біда. За словами аферистів, родич потрапив в аварію і конче потребує дорогої операції. Спросоння жінка погано усвідомлювала свої дії, тож зібравши докупи останні 6 тисяч гривень, винесла їх «товаришу» потерпілого. Лише через годину, трохи оговтавшись від стресу, жінка, зателефонувавши рідним, зрозуміла, що зять у безпеці, а от її ошукали.

Аналогічним способом обібрали і 77-річну чернігівку. Тільки за легендою шахраїв, гроші потрібні були не зятю, а сину. Материнське серце віддало шахраям у руки 6 тисяч гривень, 250 доларів США, 100 канадських доларів і все золото, що зберігалося вдома.

Поліція нагадує! Дзвонять і вимагають гроші, бо син/брат/племінник начебто став причиною ДТП чи, навпаки, потребує невідкладної операції? Це шахраї!

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button