Кримінал

Шахраї прикидаються помічниками Куліча

На теренах Чернігівщини орудують телефонні шахраї, які впродовж останніх кількох тижнів практикують новий образ, а саме: видурюють гроші, використовуючи для цього позитивну репутацію органів державної влади – Чернігівської обласної державної адміністрації та її керівника Валерія Куліча.

Застерігаємо: будьте пильними та не дозволяйте себе ошукати.

Цього разу ціль зловмисників не типова – дзвінки та листи від аферистів отримують підприємці, керівники установ, організацій, офіси інших суб’єктів господарювання.

Їм аферисти пропонують долучитися до благодійної діяльності – збору коштів для підтримки захисників України, спортивних, культурних потреб тощо, називаючись при цьому секретарями або помічниками голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча, працівниками апарату владної установи або представниками благодійної організації. Таким чином шахраї здобувають довіру і, користуючись нею, намагаються виманити гроші у своїх жертв.

Інформуємо та застерігаємо: ні Чернігівська ОДА, ні її голова Валерій Куліч не займаються подібним збором благодійної допомоги чи пожертв. Ні особисто, ні через жодні організації.

Будь-які такі звернення від їхнього імені – це дії, що мають ознаки злочину. У разі, якщо ви стали мішенню чи жертвою телефонних аферистів, не зволікаючи, інформуйте правоохоронні органи.

Поліція застерігає громадян від необдуманих кроків, які можуть у майбутньому коштувати заощаджень чи цінних речей, за якими полюють зловмисники. Пам’ятайте: шахраї завжди розраховують на довірливість своїх жертв і найвигадливішими способами змушують їх до необдуманих вчинків.

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button