Кримінал

Шахраї продовжують знімати гроші з рахунку сіверян

Поліцейські наполегливо рекомендують громадянам бути обачними під час покупок та продажу товарів в Інтернеті. Виключно розраховуватися за товар лише після того, як особисто його оглянули та в жодному разі не надавати жодний реквізитів картки.

Вчора від дій шахраїв постраждали двоє мешканців Прилуччини. Загалом громадяни втратили більше 11 тисяч гривень.

Про це повідомляють у поліції Прилуцького району.

25 жовтня до поліції звернулася 26-річна прилучанка із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло 8 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що на одній із популярних інтернет — платформ вона розмістила оголошення про продаж дитячого одягу. Пізніше до неї зателефонув «покупець» і виявив бажання придбати товар. Обговоривши умови здійснення купівлі-продажу, потерпіла надала реквізити своєї картки. Після чого з її рахунку зникли кошти.

Того ж дня до поліції звернулася і 26-річна мешканка Линовицької громади. В Інтернеті жінка знайшла оголошення про продаж мобільного телефону за нижчою ціною. Потерпіла домовилася з продавцем про всі деталі угоди. Але головною умовою покупки була часткова оплата товару. Жінка погодилася. Через деякий час невідомий зателефонував знову і повідомив, що ціна за товар стала вищою, тому необхідно перерахувати ще кошти. Потерпіла знову погодилася і відправила незнайомцю загалом майже 4 тисячі гривень. Після цього зв’язок із продавцем обірвався.

Поліція закликає громадян: не розголошуйте невідомим особам реквізити ваших банківських карток. Під час продажу чи покупки товарів через мережу Інтернет користуйтесь послугою післяплати, це допоможе вам зберегти гроші.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button