Кримінал

Шахраї у жительки Чернігівщини зняли з карти 30 тисяч

15 лютого до поліції звернулася 38-річна мешканка Срібнянської громади, яка повідомила, що їй зателефонував невідомий і представився співробітником служби безпеки банку.

Незнайомець розповів жінці, що необхідно захистити рахунки від шахраїв. Для цього потрібно назвати реквізити картки та надати коди підтверджень, які були відправлені їй на телефон. Жінка виконала всі вказівки шахрая, після чого виявила зникнення з банківського рахунку більше 30 тисяч гривень.

Про це повідомляють у поліції Прилуцького району
За цим фактом поліцейські розслідують кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція застерігає громадян від шахраїв, що видають себе за працівників банку

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, по телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button