Кримінал

Сіверяни хотіли викрасти човен по асфальту

У Чернігівському районі група реагування патрульної поліції під час нічного патрулювання вирішила перевірити власників двох підозрілих автівок, одна з яких буксирувала на лафеті моторний човен. Один з автомобілів розвернувся та намагався втекти, але нещодавно отриманий поліцейськими новенький «аутлендер» допоміг правоохоронцям наздогнати втікачів.

При перевірці документів у затриманих та документів на човен з’ясувалося, що дійсно ці двоє викрали «моторку» з наміром її продати та буксирували до Чернігова де обоє і проживають.

20882564_881690405330533_6783916942123242953_nКрадіям вдалося обдурити сигналізацію та вкрасти з сараю човен з рибальським приладдям в одному з придніпровських сіл. Однак, раптова зустріч з поліцейськими в плани 26-річного та 27-річного молодиків не входила. 

Зрозумівши, що втрапили в халепу, хлопці чимдуж натиснули на педаль газу свого «Ланоса» та спробували відірватися від поліцейських. Та нічна погоня на захмарній швидкості, що сягала 150 кілометрів на годину по сільській дорозі, тривала недовго. Поліцейські таки змусили хлопців зупинитися.

Подальша перевірка показала, що молодики раніше вже мали проблеми з законом. Хлопців та автівки було доставлено до відділку поліції, а човен повернуто власнику, який ще навіть не встиг помітити зникнення майна.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове слідство.

Ще статті по темі

Back to top button