Кримінал

Сіверяни продовжують попадатися на гачок шахраїв

Учора, 8 грудня, поліція Прилуцького району отримала два звернення від місцевих мешканців, які постраждали внаслідок шахрайських дій. Обидва потерпілі знехтували правилами безпечних покупок в інтернеті та втратили сумарно майже 5 тисяч гривень. Про це повідомляють у поліції Прилуцького району.

Так, 39-річний мешканець Прилуцького району повідомив поліцейським, що перерахував незнайомцю 4400 гривень як попередню оплату за придбання електрогенератора. В результаті товару потерпілий так і не отримав, а недобросовісний продавець після надходження до нього коштів припинив відповідати на спроби зв’язатися з ним.

Інший потерпілий, 44-річний прилучанин, намагався придбати через інтернет автомобільні шини. Він відшукав оголошення про продаж потрібного товару й обговорив із продавцем усі подробиці угоди. Але головною умовою покупки була часткова оплата товару. Чоловік перерахував незнайомцю завдаток у сумі 400 гривень. Після цього продавець повідомив, що шини він вже продав іншому клієнту, а гроші відмовився повертати.

За обома фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження. Тривають слідчо-розшукові дії.
Поліція закликає громадян уникати покупок на сумнівних сайтах та користуватися послугою післяплати, це допоможе вам зберегти гроші.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button