Кримінал

Сіверянин привіз із Донбасу небезпечні «іграшки»

Операція «Зброя та вибухівка» продовжує збирати у громадян небезпечні «іграшки».

9 вересня видалося «врожайним» на вилучення з незаконного обігу зброї. Так, цього дня слідчо-оперативна група Чернігівського відділу поліції виявила у жительки обласного центру 32 набої калібру 7.62мм. Жінка пояснила, що боєприпаси привіз з Донбасу її співмешканець. Набої направлені на експертизу.

У Бахмацькому районі кримінальна поліція під час санкціонованого обшуку в господарстві жителя району вилучила у господарському приміщенні 36 набоїв калібру 5, 45 мм до автоматичної зброї. За версією господаря, він знайшов набої на звалищі.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Під час перевірки документів у раніше судимого жителя Семенівки слідчо-оперативна група відділення поліції разом із прикордонниками виявили та вилучили у нього обріз гвинтівки «Мосіна» та 12 набоїв калібру 7,62мм. Правоохоронця чоловік сказав, що обріз та набої йому передав на зберігання його покійний родич. Чоловік не зміг пояснити, чому не здав «іграшку» до поліції. Зброя та боєприпаси направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) — карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button