Кримінал

Скерували провадження до суду: російський військовий захопив та утримував у заручниках дитину

Слідчі Головного управління Нацполіції у Чернігівській області спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом захоплення та утримання у заручниках неповнолітнього військовослужбовцем 21-ї окремої мотострілецької бригади рф. 

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

У ході слідства поліцейські встановили, що злочин відбувся в середині березня 2022 року на території села Терехівка Чернігівського району. Командир окремої мотострілецької бригади збройних сил російської федерації за попередньою змовою з іншими військовослужбовцями рф захопив та утримував неповнолітнього жителя Чернігівського району як заручника. 

Метою захоплення неповнолітнього було здійснення психологічного тиску та спонукання його матері – діючої військовослужбовиці Збройних Сил України – до надання солдатам рф відомостей про місце дислокації військових частин ЗСУ.

Солдати рф, використовуючи автоматичну вогнепальну зброю, з метою залякування, помістили заручника до гаражного приміщення. Представники окупаційних сил організували цілодобову охорону приміщення, щоб заручник не втік.

Військові рф змушували неповнолітнього записувати повідомлення своїй матері щодо необхідності надання інформації про відомі їй місця дислокації об’єктів ЗСУ як єдиної умови звільнення дитини.

Надалі, не отримавши бажаної інформації, представник окупаційних сил звільнив неповнолітнього.

За сукупністю вчинених злочинів військовому рф оголошено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 438 Кримінального Кодексу України ).

Санкція ч.1 ст.438 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічно.

Матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом було передано на розгляд до суду.

Ще статті по темі

Back to top button