Кримінал

Слідчі поліції Чернігівщини відкрили понад 600 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів росіян (Фото)

Співробітники слідчого управління Нацполіції у Чернігівській області спільно з СБУ та прокуратурою невпинно документують наслідки воєнних злочинів ворожих військ на території області.

Правоохоронці щодня виїжджають на місця ворожих обстрілів та бомбардувань, аби ретельно задокументувати обставини та наслідки воєнних злочинів росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйнований Чернігів (Відео)

Слідчо-оперативні групи методично фіксують кожен факт ворожих атак. Документуються пошкодження і руйнування будівель, цивільної інфраструктури. Крім того, правоохоронці записують свідчення місцевих мешканців щодо можливих злодіянь та фактів агресії відносно мирних громадян. Всі зібрані матеріали долучатимуться до кримінальних проваджень.

Поліція Чернігівщини з початку ворожого вторгнення в Україну відкрила вже понад 600 проваджень за статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нині в Чернігівській області триває збір, фіксація, документування та розслідування злочинів, вчинених військовослужбовцями рф. Вся зібрана слідчими доказова база буде використовуватися, в тому числі, і під час звернення до міжнародних судових інстанцій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button