ВійнаКримінал

Співробітники СБУ викрили корупційну схему ухилення від призову на Чернігівщині

На Чернігівщині співробітники СБУ викрили корупційні дії членів однієї з міжрайонних МСЕК. Ділки за грошову винагороду сприяли в оформленні  групи інвалідності чоловікам призовного віку в умовах воєнного стану. 

Встановлено, що двоє членів спеціалізованої міжрайонної медико-соціальної експертної комісії КНП «Обласний центр медико-соціальної експертизи» за гроші пропонували потенційним призовникам оформити офіційні документи про присвоєння групи інвалідності без належних на те правових підстав для уникнення мобілізації.  

За свої «послуги» ділки просили від 5 тисяч доларів США.  

У ході проведення оперативних заходів правоохоронці задокументували факт передачі зловмисникам 2700 доларів США в якості «авансу» за підготовку відповідних медичних документів, їх направлення на комісію та позитивний розгляд.  

Оперативники Служби безпеки затримали одного з організаторів злочинної оборудки після отримання другої частини коштів у розмірі 2300 доларів США та видачі документів про присвоєння інвалідності. 

Під час обшуків у робочих кабінетах та помешканнях фігурантів вилучено грошові кошти, медичні документи, журнали реєстрації, бланки направлень та інші докази протиправної діяльності. 

У межах кримінального провадження одному з фігурантів наразі оголошено про підозру за ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії для повідомлення підозри іншим учасникам оборудки. 

Викриття злочинної схеми здійснювали співробітники Управління СБ України в Чернігівській області у взаємодії зі слідчим обласного управління ГУНП за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Ще статті по темі

Back to top button