Кримінал

Справу борзнянського ґвалтівника скеровано до суду

Прокурорами Борзнянського відділу Бахмацької місцевої прокуратури 16.12.2020 скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно мешканця Борзнянського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 3 ст. 152;  ч. 1 ст. 263; ч. 1 ст.  263-1 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імовірного ґвалтівника семирічного хлопчика зі Сновщини затримала поліція

Відповідно до обвинувального акту, чоловік 1968 року народження, обвинувачується у зґвалтуванні своєї неповнолітньої падчерки 2002 року народження, вчиненому повторно (карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років); незаконному придбанні та зберіганні вибухової речовини, незаконному зберіганні вогнепальної зброї, без передбаченого законом дозволу (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років) та незаконній переробці вогнепальної зброї, без передбаченого законом дозволу (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

По справі проведена низка експертиз: судово-медична, судово-імунологічна, судова експертиза зброї та комплексна судова вибухово-технічна експертиза.

Обставини даної справи широко висвітлювалися засобами масової інформації.

Окрім того встановлено, що обвинувачений був раніше засудженим Борзнянським районним судом від 16.12.2002 року за ч. 4 ст. 152 КК України (вчинення дій сексуального характеру щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди), ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) до покарання у виді позбавлення волі строком на 13 років та Менським районним судом від 03.02.2004 року за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена у великих розмірах) до покарання у виді позбавлення волі строком на 13 років 6 місяців.

Після відбуття покарання на шлях виправлення він не став та в період не знятої та непогашеної судимості вчинив новий злочин.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button