Кримінал

Справу про пограбування двома хлопцями старенького сусіда на Чернігівщині розглядатиме суд присяжних

Ювенальними прокурорами Чернігівської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно  22-річного та 14-річного мешканців Чернігівського району, які вчинили розбійний напад, поєднаний із насильством з метою заволодіння майном (ч. 4 ст. 187 КК України) та умисне вбивство з корисливих мотивів (п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Також дорослий підсудний обвинувачується у втягненні неповнолітнього у протиправну діяльність (ч. 1 ст. 304 КК України).

17 грудня 2020 року 22-річний та 14-річний мешканці одного із населених пунктів Чернігівського району спільно вживали спиртні напої. Молодик запропонував підлітку разом напасти на 74-річного сусіда та заволодіти його коштами.  Того ж дня у вечірній час співучасники зайшли до помешкання пенсіонера та завдали йому тілесні ушкодження, які спричинили смерть. Після чого вони заволоділи грошима потерпілого у сумі 10000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні притягнули до відповідальності водія вантажівки, що застрягла у піску у Чернігові

Під час підготовчого судового засідання Чернігівським районним судом Чернігівської області враховано клопотання неповнолітнього обвинуваченого про розгляд кримінального провадження судом присяжних, відтак судовий розгляд здійснюватиметься судом у складі 2 професійних суддів та 3 присяжних у закритому судовому засіданні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button