Кримінал

Спричинив шкоду довкіллю на 32 мільйони гривень: у Прилуках поліцейські повідомили про підозру депутату місцевої ради

Правоохоронці викрили депутата, який очолює комунальне підприємство у Прилуках, у масштабному забрудненні земель небезпечними відходами. Зафіксовано перевищення вмісту нафтопродуктів у ґрунті у 28 разів.

Слідство встановило, що чиновник дозволив приватній фірмі вивозити небезпечні нафтовидобувні відходи до місцевого сміттєзвалища.

За укладеним договором, фірма мала право вивозити на полігон лише тверді відходи нафтовидобутку. Натомість тривалий час вивозився рідкий буровий шлам з небезпечними хімічними сполуками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинська поліція затримала чоловіка за завдання тяжких тілесних ушкоджень матері

Експертиза показала, що вміст нафтопродуктів у ґрунті перевищив гранично допустиму межу в 28 разів. Також фактично перевищено рівень вмісту металів. Екологічна шкода оцінюється у 32 мільйони гривень.

Слідчі слідчого управління поліції області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили чиновнику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 239 Кримінального кодексу України (забруднення або псування земель) та частиною 2 статті 367 (службова недбалість) Максимальне покарання, передбачене законом за такі дії — до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button