Кримінал

Святкування Нового Року закінчилося 8 роками в’язниці

Чернігівська прокуратура здійснює процесуальне керівництво та підтримання державного обвинувачення в кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця Чернігова в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень своєму колезі, що спричинили смерть останнього.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Так, наприкінці грудня 2015 року компанія з колишніх і нинішніх працівників одного з чернігівських вишів зібралася для святкування Нового Року в підсобному приміщенні гуртожитку ВНЗ. Під час розпивання спиртних напоїв у одного із гуляк виникла ідея піти додому до їхнього колеги, який проживав у сусідньому будинку, але не був присутній на святі, щоб забрати його для подальшого спільного «відпочинку».

Надалі між одним з тих, хто святкував ще зранку, і чоловіком, який не був присутній на початку посиденьок, виник конфлікт, у ході якого останньому було завдано численних тілесних ушкоджень у різні ділянки тіла та голови.

Однак цього зловмиснику здалося замало. Після нанесення множинних ударів він запхнув до прямої кишки потерпілого непалок цигарки та вантуз. Від отриманих травм чоловік помер ввечері того ж дня у під’їзді свого будинку, куди його притягли всією компанією, вважаючи, що він п’яний.

Вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова обвинуваченого, який умисно наніс тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого, визнано винним за ч. 2 ст. 121 КК України та призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Апеляційним судом Чернігівської області вищевказане судове рішення в частині визнання винним та призначення покарання залишено без змін.

Ще статті по темі

Back to top button