Кримінал

Чотири роки у в’язниці проведуть двоє чоловіків,що обкрадали чернігівців (Фото)

Деснянський районний суд Чернігова визнав двох харків’ян винними у вчиненні грабежу та крадіжок золотих ланцюжків у Чернігові. Зловмисникам призначено покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі кожному.

5 квітня цього року близько 18-ї години до поліції звернувся 42-річний чернігівець, який повідомив, що в мікрорайоні «Бобровиця» біля супермаркету до нього підійшли двоє невідомих чоловіків та непомітно заволоділи його золотим ланцюжком з хрестиком.

Буквально за годину до поліції надійшло ще два аналогічних повідомлення: в одному випадку підозрювані відкрито заволоділи золотим ланцюжком чернігівця, а другий постраждалий не одразу помітив крадіжку ланцюжка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом вихідних патрульні затримали сімох п’яних водіїв

Зловмисники діяли за такою схемою: вдавали «старих знайомих», підходили впритул до потерпілих і за кілька секунд встигали зняти коштовні ланцюжки.

В ході оперативно-розшукових заходів співробітники кримінальної поліції викрили двох підозрюваних у крадіжках, які пересувалися містом позашляховиком. Зловмисниками виявилися мешканці Харкова, яким 46 і 37 років.

Поліція того ж дня встановила особи і затримала зловмисників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчий відкрив провадження:

— за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб), що карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років;

— за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.

Поліцейські провели всі необхідні кримінально-процесуальні дії, опитали безліч свідків та очевидців зухвалого злочину. Поліція зібрала беззаперечні докази вини обвинувачених та під процесуальним керівництвом прокуратури направила кримінальне провадження до суду.

Вироком суду обох обвинувачених позбавлено волі на чотири роки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button