Кримінал

Тяжкий злочин: на Чернігівщині затримали підозрюваного в побитті пенсіонерки

Співробітники відділення поліції №1 (смт Козелець) встановили особу зловмисника та в процесі кропіткої роботи довели його причетність до розбійного нападу, який він вчинив у лютому 2021 року.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що в ніч на 19 лютого 2021 року зловмисник розбив скло у вікні оселі 71-річної мешканки Козелецької громади. Невідомий проник у будинок, побив пенсіонерку та відібрав у неї заощадження, які знайшов у будинку. Після чого втік у невідомому напрямку.

Правоохоронці опитали потерпілу та мешканців громади, вилучили низку речових доказів. Однак затримати нападника за гарячими слідами не вдалося. Поліцейські впродовж двох років не припиняли пошуків зловмисника. Постійно опрацьовували й аналізували отриману інформацію. В ході проведення комплексу оперативних заходів правоохоронці встановили особу, причетну до розбою. Слідство з’ясувало, що зловмисник не місцевий – це 34-річний раніше судимий уродженець Миколаївської області. Одразу після скоєння розбійного нападу в Козелецькій громаді він виїхав в іншу область і перебував там деякий час.

Проте приховатися від правоохоронців йому не вдалося: днями козелецькі поліцейські затримали підозрюваного. Потерпіла пенсіонерка впізнала нападника, зокрема і його татуювання на руці.
Слідчий під процесуальним керівництвом Козелецької окружної прокуратури розслідує кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій).

За вчинення розбою поєднаного з проникненням у житло затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button