Кримінал

У Чернігівському районі поліція оперативно затримала автовикрадачів

Співробітники групи реагування патрульної поліції затримали молодика, який разом із товаришами намагався вкрасти автомобіль в одному з садових товариств Чернігівського району.

Надвечір 30 серпня по допомогу до поліції звернулася жителька Березанки. Вона повідомила, що троє осіб намагалися викрасти її легковик «ВАЗ-2106», припаркований біля дачної ділянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині затримали угонщика авто та крадія

Жінка надала поліцейським характерні прикмети зловмисників. Один із них розбив скло в автомобілі та завів його, висмикнувши дроти із замка запалення. Інші двоє чекали, коли їхній товариш впорається з управлінням «шістки».

Протягом лічених хвилин на місце події прибула група реагування патрульної поліції Чернігівського району. Правоохоронці за гарячими слідами затримали зловмисників і передали їх слідчо-оперативній групі. Це виявилися чернігівці, 1991-1996 років народження.

Чоловіка, який безпосередньо пошкодив автомобіль і завів його, поліцейські затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також надається правова оцінка діям його поплічників.

Слідчий Чернігівського районного відділення поліції відкрив провадження за статтею 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

118637784_1812519552247609_4366391747330171849_o

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ять років.

Триває досудове розслідування.

Поліція Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button