Кримінал

У Чернігівському районі поліція затримала чергового браконьєра

Водна поліція разом зі співробітниками рибоохоронного патруля викрила жителя одного з сіл Чернігівського району, який займався незаконним виловом риби в період весняної заборони.

Водна поліція затримала жителя Чернігівського району, який уночі вийшов на човні порибалити із забороненими снастями – сітками зяберними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дороге дозвілля: рибалки мають сплатити 27 тисяч гривень

У зловмисника правоохоронці вилучили дві такі сітки та 19 кілограмів свіжовиловленої риби – линів, жерехів, чихоні, синців, окунів, карасів, плоскирки та лящів. Рибу чоловік незаконно виловив у озері «Клешня», що біля села Боромики, чим завдав матеріальної шкоди державі майже на 3,5 тисячі гривень.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) – карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Джерело: поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button