Кримінал

У Чернігові чиновнику повідомили про підозру в незаконній передачі комунальних земель

Слідчі Чернігівського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури зібрали доказову базу за фактами незаконної передачі земельних ділянок конкретним суб’єктам господарювання. Фігуранту повідомлено про підозру.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернігівської област.

Правоохоронці встановили, що керівник комунального підприємства Чернігівської міської ради ухвалив незаконні рішення щодо передачі підприємцям двох земельних ділянок у місті. Обидві ділянки перебували у постійному користуванні підприємства, керованого чиновником, і призначалися для побудови об’єктів міської інфраструктури.

Водночас фігурант, діючи всупереч інтересам служби, уклав договори з підприємцями про безоплатну передачу їм права на користування земельними ділянками сумарною площею понад чверть гектара. За цими договорами, всі майнові права на об’єкти, що будуть споруджені на ділянках, мали повністю перейти до забудовників.

Таким чином, умисні протизаконні дії чиновника завдали збитків Чернігівській міській територіальній громаді на загальну суму понад 2,5 мільйона гривень.

Наразі слідчий Чернігівського райуправління поліції за погодженням із Чернігівською окружною прокуратурою повідомив фігуранту про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу України).

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і штраф.
Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button