Кримінал

У Чернігові правоохоронці вилучили чергову партію незаконно виготовлених алкогольних напоїв

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури слідчим управлінням Головного управління Державної фіскальної служби в Чернігівській області розслідується кримінальне провадження за фактом незаконного виготовлення та збуту алкогольної продукції (ч. 1, ч. 3 ст. 204 КК України).

За даними слідства, група мешканців міста Чернігова організувала діяльність із незаконного виробництва лікеро-горілчаних виробів і подальший їх продаж через торговельні мережі області. Окрім того, зловмисники реалізовували вироблену ними продукцію через інтернет, а також закриті групи мобільних додатків миттєвих повідомлень Viber та WhatsApp.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові викрили організовану групу фальсифікаторів алкогольної продукції (Фото)

На підставі ухвал Новозаводського районного суду м. Чернігова 15 грудня 2020 року проведено 2 обшуки гаражних приміщень, у яких виготовлялася, накопичувалася та збувалася незаконно виготовлена алкогольна продукція, та 1 обшук автомобіля, яким така продукція транспортувалася.

За результатами проведених обшуків із незаконного обігу вилучено:

  • 1330 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв у пластиковій тарі та в тарі «bag-in-box», без марок акцизного податку, орієнтовною вартістю 240 тис. грн.
  • Пластикові ємності із залишками рідини з характерним запахом спирту, спиртометри, лійки, обладнання для виготовлення алкогольних напоїв, чорнові записи, інша фурнітура орієнтовною вартістю 10 тис. грн.

Усього вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 250 тис. грн.

Слідство за вказаними фактами триває.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button