Кримінал

У Чернігові солдат отримав 10 років за крадіжку зброї

У Чернігові солдат-наркоман отримав 10 років за крадіжку зброї зі штабу військової частини. Про це стало відомо з вироку Деснянського райсуду за ч.4 ст. 410 КК.

На лаву підсудних потрапив уродженець Москви, згідно ст. 89 КК раніше не судимий. Наказом командира 25 лютого 2022 року солдата призначили на посаду розвідника-стрільця.

У липні близько четвертої ранку чоловік, перебуваючи на чергуванні  з охорони «Штаб відділення «Чернігів», викрав з ящику у кімнаті чергування АКС-74У з магазином та патронами. Надалі він виніс зброю з військової частини до свого житла. Наступного дня солдат продав автомат за 10 тис. гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальнику управління ЖКГ однієї з міськрад Чернігівщини повідомлено про підозру

Через тиждень солдат знову викрав автомат АКС-74У з магазином та патронами. Після цього зброю він реалізував за 10 тис. гривень.

Вже в серпні солдат вкрав ще один автомат, АКМС-74, з шафи для зберігання зброї. Автомат з трьома магазинами він продав за 10 тис. гривень.

Солдат визнав провину. Суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення; особу обвинуваченого, його молодий вік, що він перебуває на обліку у лікаря нарколога з приводу психічних та поведінкових розладів внаслідок вживання амфевитаміну, негативну характеристику за місцем служби.

Чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: 368.media

Ще статті по темі

Back to top button