Кримінал

У Чернігові спіймали серійного автовикрадача

Кримінальна поліція Чернігівського відділу поліції виявила та затримала серійного автовикрадача.

Протягом першого кварталу до Чернігівського відділу поліції надходили повідомлення про викрадення іномарок із замкнених гаражів.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Спосіб проникнення та характер скоєння злочину вказував на те, що це справа рук однієї й тієї ж людини або групи осіб. Об’єктами посягання виявилися «Opel Vectra» та «Geely». В обох випадках зловмисник не лише викрадав автівки, але й забирав усе, що знаходив у гаражі.

Через деякий час автомобілі знаходилися, але в інших районах міста і вже обкрадені. Злодій забирав навіть магнітоли та акустичні колонки.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів та за характером скоєних правопорушень поліцейські встановили, що до цих крадіжок причетний 50-річний чернігівець, неодноразово судимий за крадіжки та викрадення автотранспорту. До того ж, він ще й перебував у розшуку за скоєні раніше квартирні крадіжки.

Під час перевірки одного з автовокзалів міста поліцейські виявили та затримали підозрюваного, який вже зібрався виїхати з міста. Зловмисника було доставлено до відділу поліції.

В ході спілкування зі слідчим чоловік надав правдиві свідчення та повідомив, що замки відкривав підручними засобами, викрадене збував на ринках Чернігова або випадковим покупцям, а гроші витрачав на власні потреби.

За фактами викрадень відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі затриманий перебуває у слідчому ізоляторі. Досудове розслідування триває. Підозрюваний перевіряється на причетність до аналогічних злочинів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button