Кримінал

У Чернігові військовослужбовець постане перед судом за викрадення ноутбуків

Чернігівською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за обвинуваченням молодшого сержанта ЗСУ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

Завдяки налагодженій співпраці спецпрокуратури та військової контррозвідки встановлено, що  під час проходження військової служби молодший сержант-контрактник на початку 2019 року протиправно викрав військове майно, а саме – два спеціальні ноутбуки, які він реалізував ломбарду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканця Ніжинського району судитимуть за «липову» медичну довідку

У ході досудового розслідування місцезнаходження викраденого встановлено правоохоронцями, військове майно вартістю 211 000 грн вилучено та повернуто законному володільцю – військовій частині.

06.01.2022 р. обвинувальний акт скеровано для розгляду по суті до Деснянського районного суду м. Чернігова.

Санкція ч. 3 ст. 410 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button