Кримінал

У Чернігові військовослужбовець зі своїм товаришем продавали наркотики (Фото)

За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону під час збуту психотропних речовин групу осіб – військовослужбовця-контрактника однієї з військових частин ЗСУ, яка дислокована у м. Чернігів, та цивільну особу.

Слідчими та негласними слідчими (розшуковими) діями установлено, що зловмисники у червні – вересні 2021 року неодноразово здійснювали виготовлення та подальший збут серед військовослужбовців та цивільних осіб психотропної речовини – амфетаміну у військовому містечку смт. Гончарівське та м. Чернігові.

Зокрема 17.06.2021 та 09.09.2021 головний сержант із співучасником збув 10 гр. та 10 гр. амфетаміну відповідно, одержавши за це грошові кошти в сумі 6000 грн.

Одразу після другої передачі зазначеної психотропної речовини обидва зловмисники були затримані за процесуального керівництва Чернігівської спец прокуратури у військовій та оборонній сфері слідчими СУ ГУНП в Чернігівської області за оперативного супроводу УСБУ в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові ексміліціонер організував групу наркодилерів (Фото)

В ході особистого обшуку та обшуку автомобілю військовослужбовця виявлено інші психотропні речовини, точна кількість та тип яких встановлюється.

Під час санкціонованого судом обшуку за місцем проживання цивільного громадянина також виявлено та вилучено наркотичні та психотропні речовини, прилади вимірювання ваги та фасування.

На даний час тривають обшуки за місцем проживання та інших володіннях фігурантів, а також встановлюються особи, які можуть бути причетні до виготовлення та розповсюдження наркотичних речовин.

Обом затриманим готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що санкція ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України передбачає правопорушнику покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Ще статті по темі

Back to top button