Кримінал

У Чернігові викрили та перекрили канал надходження небезпечних психотропів

У Чернігові оперативники відстежили та перекрили канал систематичного надходження до області значних партій психотропних речовин, які в подальшому збувалися в роздріб шляхом «закладок». Основну фігурантку затримали. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернігівської області.

Правоохоронці зупинили молоду пару чернігівців у момент отримання поштового відправлення із забороненим «товаром». На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції.

Оглянувши вміст посилки, поліцейські виявили та вилучили два пакети з кристалоподібною сипучою речовиною, зовні схожою на особливо небезпечну психотропну речовину «солі Альфа-PVP». Загальна вага наркотику перевищила 500 грамів. Його вартість за цінами «чорного» ринку сягає приблизно чверті мільйона гривень.

Надалі правоохоронці із залученням кінолога обласної поліції зі службовим собакою провели невідкладний обшук у помешканні наркоділків. У результаті слідчої дії вилучено ще понад 120 грамів речовини, схожої на «Альфа-PVP». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроза, дощ і шквали: прогноз погоди на Чернігівщині

Частина цього товару була вже розфасована та повністю підготовлена до збуту шляхом «закладок». Також поліцейські вилучили комплект засобів для фасування та пакування забороненого «товару», блокнот із чорновими записами, низку інших доказів протиправної діяльності зловмисників.

Вилучені речовини та предмети досліджують експерти.

30-річну жінку, яка організувала канал постачання наркотиків, затримали. Зараз вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.2 статті 307 Кримінального процесуального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Максимальна її санкція – до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button